Alex & The Fat Penguins lanseaza “Omul Fara Zei”, un manifest pentru tinerii care invata sa traiasca liber, fara ego

Joi, 18 Mai 2017 / Publicat în Muzica
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resitaonline.ro - Alex & The Fat Penguins lanseaza “Omul Fara Zei”, un manifest pentru tinerii care invata sa traiasca liber, fara ego resitaonline.ro - Alex & The Fat Penguins lanseaza “Omul Fara Zei”, un manifest pentru tinerii care invata sa traiasca liber, fara ego

Intr-o epoca in care retelele sociale si tehnologia scot in evidenta egoul tinerilor si ii fac sa se simta precum niste “mici Dumnezei”, trupa de rock alternativ Alex & The Fat Penguins lanseaza piesa “Omul Fara Zei”.

Noul single este un manifest al tinerilor care vor sa descopere lucrurile autentice in viata, in ciuda tuturor riscurilor care vin la pachet.

“Si chiar daca am cazierul curat, traiesc intr-o lume in care ma simt vinovat [...] si chiar daca plang, sunt un optimist, o sa-mi rascumpar sufletul meu corporatist” spun versurile piesei “Omul Fara Zei”, un cantec dedicat celor care vor sa traiasca liber.

Filmat la sfarsitul lunii martie, pe un acoperis de deasupra Bucurestiului, videoclipul piesei Alex & The Fat Penguins ii are protagonisti nu numai pe membrii trupei, ci si pe prietenii lor cei mai buni. Una dintre aparitiile spectaculoase este cea a congolezului Hismail Mayouma, prieten al liderului trupei, Alex Cotofan, care a venit special de la Paris pentru aceasta filmare. Cei doi se cunosc de mai bine de 5 ani, din perioada rezidentiatului.

“Conceptul de ‘om fara zei’ reprezinta forta si determinarea de a putea sa ne alegem voluntar drumul in viata, chiar daca asta poate contraria destinul. Un om fara zei este cel care are curajul de a avea libertatea absoluta si sa accepte responsabilitatile pe care le capata odata cu aceasta - chiar daca poate suna un pic paradoxal.
Aplicand CV-ul la mai multe clinici din Paris, era obligatoriu sa am cazierul curat, si-l am! Dar totusi ma simteam vinovat… ma simt vinovat de fiecare data cand vad nedreptate in jur, iar in ultimul timp avem parte de destula, si totusi raman optimist. Chiar daca leul este regele animalelor, taurii dau dovada de un curaj extraordinar si, acolo, in mijlocul lor fiind, reusesc de multe ori sa scape. Asa este si omul fara zei: in mijlocul problemelor pe care le intalneste in viata, le infrunta, se raneste, dar ramane in picioare. Nu stiu daca sunt ‘omul fara zei’ despre care vorbesc, dar fiecare zi e o lupta cu mine insumi in care ma eliberez de cate un zeu.”, spune Alex Cotofan despre piesa pe care tocmai o lanseaza.

Videoclipul a fost regizat de Denis Simonov, iar operator de imagine a fost Eugen Deadikov, un duo din Chisinau, cu care Alex & The Fat Penguins a mai colaborat.

Alex & The Fat Penguins este o trupa de rock alternativ, care s-a facut remarcata in zona indie pentru versurile inteligente, dar si pentru umorul si versatilitatea videoclipurilor.

Liderul si solistul trupei, Alex Cotofan, s-a nascut la Chisinau, a crescut in Bucuresti, iar in prezent face naveta intre Paris, unde lucreaza ca medic stomatolog, si capitala Romaniei, unde isi hraneste pasiunea pentru rock-ul indie.

“Continua invatare te stimuleaza si te inspira in a gasi versuri si filosofii. Medicina iti ofera ocazia asta pentru ca e foarte vasta si trebuie sa inveti mereu. De asta cred ca, pentru mine, muzica se imbina cu medicina. Vin in Romania sa-mi hranesc pasiunea. In Franta compun in studio, dar aici cant”, povesteste Alex Cotofan despre felul in care se imbina meseria sa de baza, medicina, cu pasiunea pentru muzica.

“Omul Fara Zei” este cel de-al treilea videoclip lansat de trupa Alex & The Fat Penguins in acest an, dupa “Just a Fool” - piesa care inca domina playlisturilor posturilor de nisa, si “Regele si Dragonul”, un cantec care vorbeste despre determinarea si disciplina necesare pentru atingerea telurilor.
inca din timpul liceului, Alex Cotofan si-a format propria trupa rock, in care a cantat timp de 6 ani. S-au evidentiat prin concertele din deschiderea turneului national Phoenix - Baba Novac.

In noiembrie 2013, dupa ce drumul lui se desparte de cel al bandului 15 grade, Alex lanseaza solo piesa "Mars", care ajunge pe radiourile mari din Republica Moldova. Trei ani mai tarziu, Alex pune bazele proiectului Alex & The Fat Penguins.

Anul trecut, in mai, a lansat la Clubul taranului videoclipul "The anatomy of my soul", un desen animat realizat de echipa talentata de la Pixel Studio - un studio din Chisinau, specializat pe animatie 2D/3D pentru film si publicitate.

In 2016, Alex Cotofan ne-a prezentat si piesa "Broken Heart in a Motel", pentru videoclipul careia a colaborat cu prietenii de la The dAdA.