Sarbatoare mondiala, de Ziua Internationala a Fericirii. S-a lansat animatia „Strumpfii: Satul Pierdut”

Marți, 21 Martie 2017 / Publicat în Filme
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resitaonline.ro - Strumpfii: Satul Pierdut resitaonline.ro - Strumpfii: Satul Pierdut

Sambata, 18 martie 2017, a avut loc lansarea mondiala a mult-asteptatei animatii 3D “Smurfs: The Lost Village” / „strumpfii: Satul Pierdut”, eveniment sarbatorit in 19 tari.

Animatia va rula in avanpremiera din 25 martie a.c. si in cinematografele din Romania, iar din 31 martie va putea fi urmarita pe marile ecrane din toata tara.

Demi Lovato, Joe Manganiello si Mandy Patinkin alias Strumpfita, Voinicul si Gargamel din noua animatie “Smurfs: The Lost Village” / „strumpfii: Satul Pierdut” au participat sambata, 18 martie a.c., impreuna cu reprezentantii ONU, UNICEF si ai Fundatiei ONU, la un eveniment dedicat Zilei Internationale a Fericirii si campaniei “Small Smurfs Big Goals” (“strumpfi Mici, Obiective Mari”). Acolo, la sediul ONU din New York, s-au reamintit cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila, agreate in 2015 de catre toate cele 193 de state membre ONU. Campania isi propune sa inspire tinerii din toata lumea sa sustina aceste obiective, printre care eradicarea saraciei extreme, protejarea planetei si acordarea unei sanse la pace si prosperitate tuturor locuitorilor planetei.

“Inca din 1958, strumpfii au intruchipat pretutindeni in lume valori universale precum camaraderia, altruismul, toleranta, optimismul si respectul pentru Mama Natura”, a declarat Véronique Culliford, fiica lui Peyo, animatorul belgian care i-a creat pe strumpfi. “A fost o onoare si un privilegiu pentru strumpfi sa sustina ONU si sa continue parteneriatul de durata cu UNICEF prin aceasta campanie menita sa atraga atentia asupra Obiectivelor de Dezvoltare Durabila”, a adaugat Culliford.

Noua animatie ii are drept protagonisti pe strumpfita, Istetul, Blegutul si Voinicul, care pornesc intr-o calatorie palpitanta catre un tinut misterios: legendarul Sat Pierdut. Calauziti de o harta vrajita, strabat Padurea Fermecata, avandu-l mereu pe urme pe maleficul vrajitor Gargamel, care le-a pus gand rau tuturor strumpfilor! Drumul le este presarat cu intamplari magice si creaturi nemaivazute, dar si cu pericole: de la flori carnivore si plante pupacioase pana la libelule cu nabadai, multe surprize ii asteapta la tot pasul pe nastrusnicii Strumpfi. Cei patru prieteni albastri sunt pe punctul de a descoperi cel mai mare secret din istoria strumpfilor!

Si in Romania a fost sarbatorita lansarea mondiala a animatiei, sambata, 18 martie, la cinematograful Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, Bucuresti. La eveniment au participat vedete, precum si o sumedenie de copii, care s-au jucat in compania animatorilor si s-au fotografiat alaturi de Andra Maruta - interpreta strumpfitei in versiunea dublata in limba romana. Din distributie mai fac parte Claudiu Bleont (in rolul lui Gargamel), Vlad Radescu (Papa strumpf), Vlad Trifas (Voinicul), Liviu Romanescu (Blegutul), Bogdan Cotlet (Istetul), Mihaela Radescu (strumpf-Salcia), Isabela Neamtu (strumpf-Furtuna) s.a.

Regia animatiei ii apartine lui Kelly Asbury, dupa un scenariu semnat de Stacey Harman si Pamela Ribon, pe baza personajelor si lucrarilor lui Peyo. Productia Sony Pictures Animation este distribuita in Romania de InterComFilm Distribution

Ultima actualizare: Vineri, 28 Aprilie 2017