Martin Scorsese revine pe marile ecrane cu filmul sau de suflet "Silence"

Miercuri, 15 Martie 2017 / Publicat în Filme
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resitaonline.ro - Martin Scorsese revine pe marile ecrane cu filmul sau de suflet "Silence" resitaonline.ro - Martin Scorsese revine pe marile ecrane cu filmul sau de suflet "Silence"

Laureat al premiului Oscar, regizorul Martin Scorsese aduce pe marile ecrane din 17 martie, povestea mult asteptata despre credinta si religie, care se concentreaza asupra unor misionari portughezi din secolul al XVII-lea.

Acestia pornesc intr-o calatorie periculoasa in Japonia, pentru a-si gasi mentorul pierdut, parintele Cristavao Ferreira, si pentru a impartasi si altora crezul crestin.
 
Scorsese regizeaza "Silence" pe baza unui scenariu pe care l-a scris impreuna cu Jay Cocks. Filmul, inspirat din romanul premiat al lui Shusaku Endo, publicat in 1966, examineaza cea mai arzatoare dilema a religiei si spiritualitatii: tacerea lui Dumnezeu in fata durerii omenesti.
 
Martin Scorsese, Emma Koskoff, Irwin Winkler, Randall Emmett, Barbara De Fina, Gastón Pavlovich si Vittorio Cecchi Gori sunt producatorii peliculei, Dale A. Brown, Matthew J. Malek, Manu Gargi, Ken Kao, Dan Kao, Niels Juul, Chad A. Verdi, Gianni Nunnari, Len Blavatnik si Aviv Giladi fiind producatorii executivi.
 
"Silence" ii are in distributie pe Andrew Garfield („Uimitorul Om-Paianjen”, „Fara arma in linia intai”), Adam Driver („Star Wars: Trezirea Fortei”, „Paterson”) si Liam Neeson („Lista lui Schindler”, „Teroare in Paris”). Pelicula urmareste traseul celor doi tineri misionari, parintele Sebastian Rodrigues (Garfield) si parintele Francisco Garupe (Driver), in misiunea lor de a-si gasi mentorul disparut si de a le predica satenilor crestini pe care ii intalnesc si care sunt fortati sa se inchine lui Dumnezeu in secret. In acea perioada, in Japonia, lorzii feudali si samuraii conducatori erau hotarati sa stearga crestinismul de pe teritoriul lor; crestinii erau persecutati si torturati, fortati sa devina apostati, adica sa se lepede de credinta lor, de teama unei morti prelungite si agonizante.
 
Scorsese a lucrat pentru acest film cu o multime de colaboratori recenti sau de lunga durata, inclusiv directorul de imagine Rodrigo Prieto, nominalizat la premiile Oscar („Lupul de pe Wall Street”), scenograful Dante Ferretti, triplu laureat al premiilor Oscar („Hugo”), editorul de imagine Thelma Schoonmaker, tripla laureata a premiilor Oscar („Lupul de pe Wall Street”), producatorul muzical Robbie Roberston („Lupul de pe Wall Street”) si directorul de casting Ellen Lewis („Lupul de pe Wall Street”). Kim Allen Kluge si Kathryn Kluge sunt compozitorii filmului.
 
Distributia peliculei este completata de o suita de actori internationali, inclusiv Ciarán Hinds („Munchen”) si cativa dintre cei mai faimosi actori japonezi – Tadanobu Asano, Issei Ogata, Shin’ya Tsukamoto, Yoshi Oida, Yosuke Kubozuka, Ryo Kase si Nana Komatsu.
 
"Silence" ajunge in cinematografele din tara din 17 martie, fiind distribuit de Freeman Entertainment.

Ultima actualizare: Vineri, 28 Aprilie 2017