Lisbeth Salander revine pe marile ecrane in productia Sony Pictures “The girl in the spider's web”

Marți, 14 Martie 2017 / Publicat în Filme
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resitaonline.ro - Lisbeth Salander revine pe marile ecrane in productia Sony Pictures “The girl in the spider's web” resitaonline.ro - Lisbeth Salander revine pe marile ecrane in productia Sony Pictures “The girl in the spider's web”

Lisbeth Salander, personaj iconic si protagonista aclamatei serii de carti ”Millennium”, create de catre Stieg Larsson, revine pe marile ecrane in “The Girl in the Spider’s Web”, prima ecranizare a best-seller-ului mondial recent, scris de David Lagercrantz.

Fede Alvarez, regizorul thrillerului de mare succes ”Don’t Breathe” din 2016, va coordona proiectul, pe baza unui scenariu semnat de Steven Knight, Fede Alvarez & Jay Basu. Producatori vor fi Scott Rudin, Søren Stærmose, Ole Søndberg, Amy Pascal, Elizabeth Cantillon, Eli Bush si Berna Levin, iar producatorii executivi sunt Anni Faurbye Fernandez, Line Winther Skyum Funch, Johannes Jensen si David Fincher.

Noul film va avea o distributie cu totul noua, iar anuntarea productiei marcheaza inceputul cautarilor la scara globala pentru desemnarea actritei care va personifica rolul iconic al lui Lisbeth Salander. Filmarile vor incepe in septembrie anul acesta, lansarea fiind programata pentru data de 5 octombrie 2018.

“The Girl in the Spider’s Web” va fi prima ecranizare a unei carti din seria de best-seller-uri ”Millennium” ce va fi produsa din start in limba engleza. Cartile anterioare din aceeasi serie au fost ecranizate mai intai in limba suedeza; The Girl with the Dragon Tattoo a reprezentat un remake dupa filmul suedez, inregistrand un mare succes pentru Columbia Pictures, cu incasari de peste $230 milioane la nivel global.

Noul film a fost anuntat luni, 13 martie a.c., la London Book Fair, in cadrul unui eveniment dedicat lansarii celei de-a cincea carti din seria “Millennium”, semnata de acelasi Lagercrantz. Studiourile Columbia Pictures, apartinand Sony, isi rezerva drepturile de ecranizare pentru toate volumele viitoare din seria “Millennium”.

Sanford Panitch, presedintele Columbia Pictures, a declarat: “In intreaga literatura contemporana, Lisbeth Salander este cu totul unica – probabil unul dintre cele mai grozave personaje literare feminine din toate timpurile, din punctul meu de vedere. Intruchipare a sfidarii in stil punk modern, este memorabila in orice interpretare, cu adevarat unul dintre cele mai convingatoare personaje pe care le-am vazut in ultimii ani. Opera stralucita a lui David Lagercrantz la aceasta serie remacabila de carti onoreaza capodopera lui Stieg Larsson. Noi, echipa Sony, suntem onorati sa facem parte din aceasta serie, alaturi de studioul de productie Yellowbird, si incantati sa producem o ecranizare dupa The Girl in the Spider’s Web. Fede Alvarez este alegerea perfecta pentru regie. Este un regizor minunat, cu o viziune unica asupra lumii. In special talentul si abilitatea sa de a crea intensitate psihologica o vor readuce pe Lisbeth Salander pe scena culturii cinematografice de anvergura.”

Alvarez adauga: “Sunt extrem de entuziasmat si recunoscator pentru aceasta oportunitate. Sony mi-a devenit familie si nu-mi pot imagina un proiect mai incitant prin care sa sarbatorim aceasta relatie. Lisbeth Salander este tipul de personaj pe care orice regizor viseaza sa-l aduca la viata. Avem un scenariu grozav, iar acum urmeaza partea cea mai distractiva: sa o gasim pe interpreta lui Lisbeth.”

Seria ”Millennium” este bestseller mondial, cele patru volume vanzandu-se in peste 86 de milioane de exemplare, de la lansare pana in prezent.

Ultima actualizare: Vineri, 28 Aprilie 2017