Kuhntop
Inchide

Doua Lozuri la Festivalul de Film de la Salonic

Joi, 27 Octombrie 2016 / Publicat în Filme
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resitaonline.ro -Doua Lozuri la Festivalul de Film de la Salonic resitaonline.ro -Doua Lozuri la Festivalul de Film de la Salonic

Comedia romaneasca “Doua Lozuri” a fost selectata sa participe la cea de-a 57-a editie a Festivalului International de Film de la Salonic în cadrul sectiunii “Balkan Survey”, unde a fost invitata sa participe alaturi de alte trei lungmetraje romanesti: “Sieranevada” de Cristi Puiu, “Caini” de Bogdan Mirica si “Inimi Cicatrizate” de Radu Jude.

Filmul va fi proiectat în datele de 8 si 10 noiembrie în prezenta actorului Alexandru Papadopol, a regizorului Paul Negoescu si a directorului de imagine Ana Draghici. Participarea echipei la festival are loc cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Istanbul. Filmul spune povestea comica a trei barbati dintr-un mic orasel de provincie care castiga marele premiu la loto, însa nu dupa mult timp, biletul castigator nu mai e de gasit, asa ca cei trei sunt nevoiti sa porneasca într-o calatorie ca sa-l recupereze.Inspirat de nuvela lui I. L. Caragiale, “Doua Loturi”, filmul a fost lansat în cinematografe pe 7 octombrie si, în doua saptamani de la lansare, a fost vazut de mai bine de 83.000 de oameni, devenind unul dintre cele mai de succes filme romanesti din ultimii ani.Filmat în regim independent (fara finantare de la stat) în numai 15 zile si cu un buget de numai 30.000 de euro (aproximativ de 20 de ori mai mic decat bugetul mediu al unui film romanesc), “Doua Lozuri” a devenit unul dintre putinele filme romanesti care si-a acoperit investitia din încasarile de bilete. Distributia filmului îi numara pe Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol în rolurile principale, alaturi de cursantii scolii de actorie a acestora si de invitatii speciali Andi Vasluianu sau Serban Pavlu.

Ultima actualizare: Vineri, 11 Noiembrie 2016

Vremea

Horoscop