Iata care sunt cele mai actuale tendinte in amenajarea bucatariilor!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resita online.ro -Iata care sunt cele mai actuale tendinte in amenajarea bucatariilor! resita online.ro -Iata care sunt cele mai actuale tendinte in amenajarea bucatariilor!

Ideile noi, in ceea ce priveste amenajarea bucatariilor se nasc din ce in ce mai rar, motiv pentru care actualitatea in reamenajari ramane tot mai mult in trend.

In anul 2017 exista foarte multe reinterpretari sau ajustari care se pot aduce mai ales la amenajarea bucatariilor. Cu siguranta te-ai intrebat de multe ori si ai cautat bucatarii 2017 tendinte, motiv pentru care iti vom oferi cele mai “calde” tendinte in amenajarea bucatariilor:

Griul – vedeta sezonului

In ceea ce priveste culoarea sezonului, in pozitie fruntasa a stilurilor minimaliste se afla griul si toate nuantele sale. Aceasta nonculoare a ajuns vedeta bucatariilor in sezonul anului 2017. Griul poate fi folosit atat in colorarea peretilor, cat si sub forma finisajelor, a mobilierului sau a electrocasnicelor, mai ales pentru ca decorul modern poarta imense amprente minimaliste.

Industrialism

O tendinta foarte pronuntata in ultima vreme dicteaza folosirea accentelor industriale, moderne, carora li se adauga un strop interesant de brutalitate. Vestea buna este ca si in anii urmatori aceasta tendinta va insista pe introducerea micilor finisaje, a decoratiunilor sau accesoriilor de inspiratie industriala in amenajarea bucatariilor. De exemplu, un perete placat cu caramida, un blat de lucru din inox sau din beton slefuit sau un corp de iluminat cu structura sau abajur metallic sunt foarte unele dintre optiunile pe care le poti lua in considerare in amenajarea bucatariilor moderne pentru anul 2017-2018.

Blaturi din quart

Quartul se afla in tendinte de mai mult de doi ani, este unul dintre materialele preferate ale designerilor si se afla in voga si in anul 2017. Aceasta reactie este cat se poate de fireasca, mai ales, avand in vedere utilitatea si calitatile acestui material. Producatorii sustin ca aceste blaturi sunt mai rezistente chiar si decat piatra naturala. Noutatea anuntata pentru anul viitor este schimbarea directiei cromatice a elementelor de bucatarie confectionate din quartz. Chiar daca acestea pot fi realizate intr-o varietate mare de culori, in ultimii ani s-a remarcat o preferinta a publicului pentru alb. Ei bine, 2017 se anunta a fi anul blaturilor in nuante de gri simplu sau cu tenta bej.

De asemenea, daca vrei sa te asiguri ca bucataria ta este amenajata conform ultimelor trenduri va trebui sa investesti intr-un mobilier pe masura. Caut un blat mixt, campus din doua texture complet diferite precum lemnul si piatra, lemnul si betonul slefuit sau quartul si inoxul.

Chiuvete ceramice

In plus, mai exista o noutate, cel putin pe piata din Romania, sunt chiuvetele de bucatarie din ceramica. Forma si designul acestora trebuie sa aminteasca de chiuvetele rustice: sa aiba cuva adanca, mare, sa aiba marginile rotunjite si sa fie integrate sub blatul de lucru al mobilei. Iar daca vrei ceva cu adevarat neobisnuit, cauta o chiuveta colorata. Un astfel de element ajuta la crearea unui contrast vizual interesant cu mobilierul modern minimalist.

Corpuri de iluminat personalizate

Corpurile de iluminat au un rol esential in amenajare. In acest an se poarte mai cu seama lustrele, aplicele si plafonierele deosebite, cu design neobisnuit care scot in evident incaperile. Pe scurt, corpurile de iluminat vor capata, poate mai mult ca oricand pana acum, si functie de element de decor al bucatariei, indeplinindu-si in continuare si functia de baza, adica cea de iluminare adecvata a spatiului.

Vremea

Horoscop