"King Arthur: Legenda Sabiei" a luat cu asalt cinematografele din Romania

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resitaonline.ro - "King Arthur: Legenda Sabiei" a luat cu asalt cinematografele din Romania resitaonline.ro - "King Arthur: Legenda Sabiei" a luat cu asalt cinematografele din Romania

Cu acelasi inconfundabil stil dinamic, talentatul regizor Guy Ritchie a adus din 19 mai, pe marile ecrane, aventura epica „King Arthur: Legenda Sabiei”.

Lui Charlie Hunnam ii revine rolul principal si misiunea de a prezenta legenda sabiei Excalibur si traiectoria lui Arthur de la copilaria de pe strazi, pana la ocuparea tronului.

Dupa ce tatal lui Arthur a fost asasinat, unchiul sau (Jude Law) este cel care va prelua conducerea regatului Camelot. Alungat din castel si mult prea mic sa-si mai aminteasca originile, Arthur ajunge sa creasca departe de imparatie, pe aleile intunecate ale orasului Londinium. Insa in momentul in care acesta reuseste sa scoata sabia din stanca, viata lui se schimba radical si este fortat sa-si accepte destinul si sa revendice coroana, indiferent ca ii place sau nu.

Toata lumea cunoaste fabuloasa legenda a lui Arthur... sau cel putin crede ca o cunoaste. Dar in mainile regizorului Guy Ritchie, povestea capata un aer mai modern si mai curajos, astfel incat Arthur nu e rege inca, ci doar un bandit, un erou foarte sceptic, obligat sa-si descopere adevaratul destin in timp ce lupta impotriva monarhiei pe care este menit sa o conduca.

Pe langa Hunnam (serialul FX „Sons of Anarchy”) si Law, nominalizat la premiile Oscar („Cold Mountain”, „Talentatul domn Ripley”), din distributie mai fac parte si Astrid Bergès-Frisbey („Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi”), Djimon Hounsou, nominalizat la premiile Oscar („Diamantul sangeriu”, „In America”), Aiden Gillen (serialul HBO „Urzeala tronurilor”) si Eric Bana („Star Trek”).

Guy Ritchie („Agentul de la U.N.C.L.E.”, filmele „Sherlock Holmes”) a regizat filmul dupa un scenariu scris de Joby Harold, Guy Ritchie si Lionel Wigram,  pe baza unei povesti de David Dobkin si Joby Harold. Pelicula este produsa de Akiva Goldsman, laureat al premiilor Oscar („O minte sclipitoare”), Joby Harold, Tory Tunnell, Steve Clark-Hall, Guy Ritchie si Lionel Wigram. David Dobkin si Bruce Berman sunt producatorii executivi.

Din echipa creativa condusa de Ritchie fac parte directorul de imagine John Mathieson, nominalizat de doua ori la premiile Oscar („Gladiatorul”, „Fantoma de la Opera”), scenografa Gemma Jackson, nominalizata la premiile Oscar („In cautarea Taramului de Nicaieri”), editorul de imagine James Herbert, designerul de costume Annie Symons si supervizorul efectelor vizuale Nick Davis, nominalizat la premiile Oscar („Cavalerul negru”). Muzica a fost compusa de Daniel Pemberton.


Vremea

Horoscop