Kuhntop
Inchide

Christian Scott aTunde Adjuah, in premiera in Romania, pe scena JAZZ™

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resitaonline.ro - Christian Scott aTunde Adjuah, in premiera in Romania, pe scena JAZZ™ resitaonline.ro - Christian Scott aTunde Adjuah, in premiera in Romania, pe scena JAZZ™

Premierele pentru Romania continua pe scena JazzTM cu Christian Scott aTunde Adjuah, trompetistul, compozitorul si producatorul american care traverseaza limitele genurilor pentru a-l forma pe al sau.

Numit de catre Jazz Times „arhitectul unei fuziuni viabile inedite”, artistul va aduce in Piata Victoriei un jazz cu influente de hip-hop si EDM.

Nascut in New Orleans, Christian Scott a primit prima sa trompeta la 12 ani, cadou de la mama si bunica sa. Iar unchiul sau, David Harrison, legendarul saxofonist de modern jazz, a fost o sursa de inspiratie pentru tanarul Scott, acesta fiind atat de impresionat de el incat il chema sa concerteze la reprezentatiile sale. Precum unchiul sau, si el a urmat cursurile prestigiosului New Orleans Center for the Creative Arts si ale Berklee School of Music din Boston. In 2004 a fost selectat sa faca parte din Berklee Monterey Quartet in 2004 alaturi de care a cantat la Monterey Jazz Festival.

In 2002 aparea deja pe albumul unchiului sau, Real Life Stories, iar la 22 de ani a avut debutul solo la un label cunoscut, Concord Jazz, cu albumul din 2006, Rewind That. Materialul discografic imbina rock-ul si R&B-ul cu modern jazz-ul, avandu-ul pe Harrison ca invitat. Tot atunci, Scott a fost nominalizat pentru un Grammy, albumul fiind numit de catre Bilboard Magazine „cea mai remarcabila premiera a genului din ultimul deceniul.”

In 2007, Scott revine cu Anthem,  un raspuns pasional la suferinta celor din New Orleans, dupa Urgananul Katrina. In 2010, acesta lansa deja al treilea album, Yesterday you said tomorrow, iar ambitia lui s-a manifestat cel mai puternic odata cu lansarea celui de-al cincilea album, dublu-discul Christian aTunde Adjuah. In acelasi an, Scott castiga primul Edison Award, iar in 2012 cel de-al doilea.

In 2015, artistul lanseaza „Strech Music”, nume pe care il poarta si labelul sau proaspat format, dar si stilul muzical in care artistul isi incadreaza muzica, ce cuprinde o multitudine de influente, de la trap, la EDM si hip hop, la cele etnice, afro-caraibiene. Albumul se bucura si de artisti invitati, precum saxofonistul Braxton Cook si flautista Elena Pinderhughes. Anul acesta, Scott a lansat o trilogie care onoreaza cea de-a 100 aniversare a jazz-ului inregistrat. 

Pe langa concertul Christian Scott aTunde Adjuah, Jazz™ 2017 inseamna: Thomas de Pourquery &Supersonic, Monty Alexander Harlem Kingston Express, The Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley feat. The West Coast Get Down, Bill Laurance, China Moses, SUBJazz, Alex Calancea Band, Paolo Profeti European Collective, The Egocentrics, The Best Bad Trip, Armies Live, BAB, Paperjam, Toth Bagi Csaba, Balkan Union, Ana Dubyk Quartet, A-C Leonte Reveries si Teo Milea.


Vremea

Horoscop