China Moses, in premiera in Timisoara, pe scena JAZZ™ 2017

Joi, 16 Martie 2017 / Publicat în Muzica
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resitaonline.ro - China Moses, in premiera in Timisoara, pe scena JAZZ™ 2017 resitaonline.ro - China Moses, in premiera in Timisoara, pe scena JAZZ™ 2017

JAZZ™ 2017 anunta inca o premiera pentru Timisoara, China Moses, artista americana care va umple de energie scena din Parcul Castelului.

Reinventeaza vocal jazz-ul, rupe limitele si contrangerile, iar vocea ei transmite emotie, pasiune si profunzime, odata cu fiecare cuvant.

Fiica lui DeeDee Bridgewater, artista care s-a aflat anul trecut pe scena din Piata Victoriei a festivalului JazzTM, si a regizorului Gilbert Moses, pionier al teatrului afro-american, a pasit inca din copilarie in lumea muzicii si a teatrului. Astfel, la 16 ani, in 1996, a lansat primul sau single, Time, a carui videoclip a fost regizat de Jean-Baptiste Mondino.


Succesul acestuia a fost urmat de trei albume „China”, „On Tourne en Rond”si „Good Lovin”, transformand-o intr-o adevarata forta a scenei r'n'b din Franta. Artista a lucrat cu labelul suedez de hip-hop Breaking Bread si cu artisti precum DJ Mehdi, Diam’s, Karriem Riggins, Guru, Anthony Marshall. Impreuna cu Raphaël Lemonnier, backing singer-ul Camillei, artista a creat un show numit "Gardenias For Dinah", un tribut pentru idolul lor, Dinah Washington. Tot ea a fost sursa de inspiratie pentru albumul „This one's for Dinah", lansat in 2009 la labelul Blue Note.

Dupa turneul mondial care au adus-o pe scene din Europe, India, Lebanon, Canada si Japonia, artista impreuna cu Lemonnier au lucrat la urmatorul album, ”Crazy blues”, album dedicat marilor cantarete de blues si jazz care au influentat-o si inspitat-o pe Moses, ea lucrand la acesta si ca producator.

Pe langa contributia adusa la albumul lui André Manoukian, ”So in love”, Moses a realizat un nou show, in toamna lui 2013, cu cantece de dragoste precum „Don’t let me be misunderstood”, „Lullaby of Birdland” sau ”I’ve got you under my skin”. Pe langa o cariera muzicala, artista are si o cariara in televiziune, colaborand cu posturi precum MCM sau MTV France. In 2011 s-a alaturat si echipei celui de-al optulea sezon din Le Grand Journal al Canal+ si tot in acel an a prezentat show-ul Made in China, la Jazz Radio. A urcat pe scena alaturi de mama ei cu mai multe ocazii, acompaniata de orchestra precum Deutsch Filmorchester Babelsbers si WDR Big Band.

Pana acum, JazzTM 2017 are, pe langa China Moses, inca trei concerte anuntate: Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley feat. The West Coast Get Down si Bill Laurance.


Vremea

Horoscop