"Noapte alba", in cinematografe

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resitaonline.ro - "Noapte alba", in cinematografe resitaonline.ro - "Noapte alba", in cinematografe

95 de minute de adrenalina pura, un scenariu captivant, distributie aleasa “manusa” si o „priza” bine dozata de umor.

Iata ce promite cinefililor filmul de actiune “Sleepless” / “Noapte alba”, ce va rula, in avanpremiera, din 15-16 martie, iar de vineri, 17 martie a.c., ajunge pe marile ecrane din toata tara. Jamie Foxx si Michelle Monaghan interpreteaza rolurile principale, iar directorul de imagine este Mihai Malaimare Jr.

Vincent Downs (Jamie Foxx) si partenerul sau, Sean (Tip “T.I.” Harris), politisti in Las Vegas, intercepteaza un mare transport de cocaina, adresat unui patron de cazino (Dermot Mulroney). Cum magnatii traficului de droguri din zona sunt puternic deranjati si incep sa ia masuri dintre cele mai neplacute, situatia devine transanta: Vincent trebuie sa le dea urgent drogurile inapoi interlopilor, daca vrea sa-si recupereze fiul rapit. Socoteala initiala nu se mai potriveste insa cu cea din cazino, intrucat intra in actiune ofiterul de contrainformatii Jennifer Bryant (Michelle Monaghan) si maharul drogurilor, Novak (Scoot McNairy).

Ani la rand si-a neglijat Vincent familia, punand mereu meseria pe primul plan. Iar acum, doi ani de munca sub acoperire se pot duce pe apa sambetei cat ai clipi! Niste aliati i-ar prinde bine, dar... in cine sa mai aiba incredere? Multi politisti sunt corupti si o singura miscare gresita i-ar putea fi fatala, daca nu-si joaca bine cartile. Iata cum o noapte alba in Las Vegas se transforma intr-un spectacol de actiune si emotii, ca intr-un montagne-russe: curse cu multi cai-putere, interlopi periculosi, rapiri si lupte pe viata si pe moarte. Iar in viata, ca si la cazinou, soarta se joaca uneori la ruleta. Care pe care, oare? Aflam de vineri, 17 martie 2017, la cinema.

Adaptare dupa co-productia franco-belgiana "Nuit Blanche" din 2011, filmul “Sleepless” / “Noapte alba” reprezinta debutul in limba engleza al regizorului elvetian Baran bo Odar, cunoscut si pentru filmele “Who Am I” sau “The Silence”.

Pentru scenele cu batai, protagonistul Jamie Foxx, distins cu Oscar pentru rolul din “Ray” (2004), s-a antrenat doua luni cu maestrul in arte martiale Jeff Imada, care a lucrat si la filmele Fight Club, Iron Man 2, Preacher. Din distributie mai fac parte Michelle Monaghan, nominalizata la Globurile de Aur pentru rolul secundar din serialul TV “True Detective” (2014), Dermot Mulroney (“August: Osage County”, “Shameless”), Scoot McNairy (“12 Years a Slave”, “Batman v Superman: Dawn of Justice”), Gabrielle Union (“Top Five”, “The Birth of a Nation”).

Scenariul ii apartine cineastei Andrea Berloff, nominalizata la Oscar pentru “Straight Outta Compton” (2015), iar directorul de imagine este Mihai Malaimare Jr. (“The Master”, “A Walk Among the Tombstones”), caracterizat drept “geniu” de catre producatorul executiv Alex Foster. Filmul este distribuit in Romania de InterComFilm.

Vremea

Horoscop