The Chick Corea Elektric Band feat. Frank Gambale, Eric Marienthal, John Patitucci si Dave Weckl, in premiera in Romania, pe scena JAZZ™

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resitaonline.ro - The Chick Corea Elektric Band feat. Frank Gambale, Eric Marienthal, John Patitucci si Dave Weckl, in premiera in Romania,   pe scena JAZZ™ resitaonline.ro - The Chick Corea Elektric Band feat. Frank Gambale, Eric Marienthal, John Patitucci si Dave Weckl, in premiera in Romania, pe scena JAZZ™

JazzTM se indreapta cu pasi repezi spre cea de-a cincea editie, pregatind concerte memorabile sustinute de artisti exceptionali pe toate scenele festivalului, alaturi de multe alte surprize si planuri de dezvoltare.

Primii artisti confirmati pentru editia 2017 sunt: The Chick Corea Elektric Band feat. Frank Gambale, Eric Marienthal, John Patitucci si Dave Weckl, care vor concerta, in premiera in Romania, pe scena din Piata Victoriei din Timisoara. Band-ul s-a reunit in 2016, la cea de-a 75-a aniversare a lui Chick Corea, iar de atunci sarbatoresc pe marile scene ale lumii, intr-o petrecere fara de sfarsit.

Band-ul de jazz fusion a luat nastere in 1985 aducand impreuna muzicieni care au revolutionat cu adevarat genurile muzicale. Albumul lor de debut, cu acelasi nume, The Chick Corea Elektric Band, a reunit o multitudine de stiluri, jazz, rock, latino si funk, prezentand publicului un sound futurist, considerat si acum ca fiind una din pietrele de temelie ale jazz fusion.

Cvintetul inseamna Chick Corea la pian, Dave Weckl la tobe, John Patitucci la bass, Eric Marienthal la saxofon si Frank Gambale la chitara. Impreuna au produs, in anii `80, un sir de albume care au devenit sacre odata cu trecerea timpului. Influentele lor se regasesc in stiluri precum EMD si hip-hop, ele ajungand si la trupe de jazz precum Snarky Puppy. Cel mai cunoscut dintre ei este, cu siguranta, Chick Corea, cu 22 de premii Grammy (din nu mai putin de 63 de nominalizari), cu alte trei premii Latin Grammy (mai mult decat orice alt artist nominalizat vreodata la categoria „Cel mai bun album instrumental”), inclus in DownBeat Hall of Fame si Jazz Master in 2006 si care a obtinut statutul de legenda vie, dupa cinci decenii de creativitate nemaintalnita si un randament artistic ametitor.

Armando Anthony ”Chick” Corea este un pianist si compozitor de jazz si fusion, multe dintre compozitiile sale fiind considerate „standarde” ale jazz-ului. In anii `60, a fost membru al band-ului Miles Davis, contribuind decisiv la nasterea
a ceea ce numim miscarea electric jazz fusion. Corea a fost descris ca fiind una dintre marile voci ale jazz-ului mondial care a iesit la iveala dupa era John Coltrane, fiind recunoscut ca un vizionar al muzicii (si nu doar al celei de jazz). Al
patrulea cel mai premiat artist in viata din istoria premiilor Grammy, Chick Corea inca exploreaza stiluri muzicale, la cei 75 de ani ai sai, si este implicat activ in promovarea si strangerea de fonduri pentru cauze sociale.

Generale:

JAZZ™ se va desfasura la Timisoara in perioada 30 iunie - 2 iulie 2017. Cea de-a cincea editie a festivalului va avea trei scene in aer liber: in Piata Victoriei, in Parcul Castelului si in Parcul Civic. Accesul la JAZZ™ este gratuit. La cele 4 editii de pana acum, JAZZ™ a adus la Timisoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray si Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar,  Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, o parte dintre acestia in premiera in Romania.