Kuhntop
Inchide

Filmul "Ana, mon amour" are proiectia de gala, in aceasta seara, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resitaonline.ro - Filmul "Ana, mon amour" are proiectia de gala, in aceasta seara, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin resitaonline.ro - Filmul "Ana, mon amour" are proiectia de gala, in aceasta seara, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin

Emotii mari pentru echipa filmului "Ana, mon amour", care in frunte cu regizorul Calin Peter Netzer, actorii Diana Cavallioti si Mircea Postelnicu, producatoarea Oana Iancu si directorul de imagine Andrei Butica, va pasi pe covorul rosu al Festivalului International de Film de la Berlin.

Ca un omagiu adus regizorului Calin Peter Netzer, castigator al premiului "Ursul de Aur", in 2013, cu "Pozitia Copilului", "Ana, mon amour" se bucura de privilegiul de a fi ultimul film proiectat in cadrul competitiei oficiale a prestigiosului festival de la Berlin. Cu incepere de la ora 19.00, Berlinale Palast va gazdui in premiera mondiala "Ana, mon amour", un film care va putea fi vizionat pe marile ecrane din Romania cu incepere din 3 martie.
 
Echipa filmului prezenta la Berlin este intregita de: Iulia Lumanare (scenarist), Cezar-Paul Badescu (scriitor), Codin Maticiuc (co-producator), Dana Bunescu (montaj), actorii: Vlad Ivanov si Adrian Titieni, precum si de: Jonas Katzenstein (producator), Leo Maximilian (producator), Stendebach Philipp (line producer), Zana Michel (producator), Sophie Dulac (producator) si Alice Ormieres (coordonator de productie).
Deplasarea la Berlin a echipei proiectului "Ana, mon amour" a fost sustinuta financiar de catre Institutul Cultural Roman.
 
"Ana, mon amour" este analiza unei povesti de dragoste, o incursiune atipica ce surprinde cele mai tensionate si delicate momente din evolutia unui cuplu.
 
Toma si Ana se cunosc in facultate, se apropie rapid si incep o relatie de iubire care devine in scurt timp o lupta contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilarie, Ana are frecvent atacuri de panica, iar Toma isi asuma rolul de protector neconditionat. Desi pare sa detina controlul asupra relatiei, ani mai tarziu el se trezeste gravitand in jurul unei femei pe care nu o poate intelege, fortandu-se pana la limita in incercarea de a o salva.
 
Scenariul este semnat de Calin Peter Netzer, Cezar Paul Badescu si Iulia Lumanare, si a fost inspirat de romanul "Luminita, mon amour", scris de Cezar Paul Badescu. Directorul de imagine este Andrei Butica, montajul si sound design-ul ii apartin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mihaela Popescu, costumele de Augustina Stanciu, sunetul inregistrat de Andre Rigaut, iar machiajul a fost realizat de Christina Paul. Producatorii filmului sunt Calin Peter Netzer si Oana Iancu.
 
"Ana, mon amour" este o productie Parada Film in co-productie cu Augenschein Filmproduktion (DE) si Sophie Dulac Productions (FR). Filmul a fost sprijinit de Centrul National al Cinematografiei, Eurimages, Programul MEDIA al Uniunii Europene, Film- und Medienstiftung NRW, Aide aux Cinémas du Monde / Institut Francais, HBO Romania, Studio Video Art, Watch Me Production, Orange Romania, Next Advertising, McCann Bucharest, Dedeman , OMD, Lay’s, Dacia, Tuborg, Vodafone Romania, JYSK Romania, United Media, BDG Import, Caranda Baterii, OMV Petrom, Rosal.
 


Vremea

Horoscop