Vita de Vie lanseaza pe 29 octombrie, in cadrul unui concert la Arenele Romane , prima parte a albumului Sase/Sase

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
resitaonline.ro -Vita de Vie lanseaza pe 29 octombrie, in cadrul unui concert la Arenele Romane , prima parte a albumului Sase/Sase   resitaonline.ro -Vita de Vie lanseaza pe 29 octombrie, in cadrul unui concert la Arenele Romane , prima parte a albumului Sase/Sase

„Sase/Sase este spart în doua albume, prima parte o lansam acum, pe 29 octombrie, iar a doua, pe 20 mai 2017. Este <planul nostru cincinal> pe un an jumatate, început pe 20 februarie cu un concert aniversar si sustinut, de-a lungul anului, cu un material nou pe fiecare 20 ale lunii” - Adrian Despot.

Aceasta prima parte a albumului se numeste Sase (+) si contine 6 piese. Cinci dintre acestea au fost dezvaluite pe parcursul acestui an în întregime fanilor abonati la newsletter-ul VdV: Luna si noi, Pe plaja-n Vama la 5, Inimi surde, Somn usor - Join the Band si Metafora de toamna.  Ultima piesa Hai încearca - feat. Cosmin Lupu (Days of Confusion) & Planet H urmeaza sa fie dezvaluita.Inimi surde, Luna si noi, Pe plaja-n Vama la 5 au fost lansate si ca single-uri oficiale.Luna si noi este compusa pentru coloana sonora a filmului “Ziua cand am dat de aripi”, în regia lui Dan Iliuta, si este cantata împreuna cu partea feminina a grupului Blue Noise. Luna si noi a fost declarata „una dintre cele mai frumoase piese aparute anul acesta”.„Versurile vorbesc despre o poveste de dragoste devoratoare, încheiata cu o fuga în luna. Dan ne-a aratat scenariul, am rezonat cu el din prima si ne-am apucat de treaba. Piesa este bazata pe un demo mai vechi de-al meu, dezgropat de Cezar, împodobit foarte inspirat de Chupa si desavarsit de fetele de la Blue Noise. Ca o exceptie de la regula VdV, basul e tras de mine, acasa, cu un instrument de doar 200 de lei. Lui Adi (Ciuplea) i-a placut atat de mult, încat a zis ca trebuie sa ramana asa. Drept urmare, el a preluat o parte din munca de productie a piesei si a venit cu brilianta idee de a adauga niste voci feminine cu accente folclorice. Primul meu gand s-a îndreptat catre Blue Noise, pe care îi admir si îi sustin din umbra (some kind of guilty pleasure here) si cum primele ganduri sunt mai mereu cele mai inspirate i-am sunat si le-am cerut colaborarea pe partea feminina. Punctualitatea, profesionalismul si pasiunea cu care a decurs sesiunea de înregistrari ne-a lasat cu gura cascata, mult timp dupa ce Veronica, Elena si Flavia plecasera din studio. Wow! Trebuie neaparat sa mai colaboram!”- Adrian Despot.  

Pe plaja-n Vama la 5 s-a nascut în urma unei experiente de acum 4 ani.

 “Atunci am cantat pentru prima oara la Folk You, în Vama. A fost unul dintre cele mai frumoase concerte acustice ale noastre. Dupa concert, am ramas acolo pana la sfarsitul serii, tarziu înspre dimineata. Linistea se asternuse peste Vama, iar noi am pornit, pe jos, înspre hotel. Pe plaja am auzit o chitara. Erau niste copii stransi în cerc, în jurul unui foc, care cantau langa mare. Ne-am oprit si ne-am asezat langa ei, am început sa cantam împreuna, am facut apoi doua tabere, fiecare canta un cantec si pasa chitara mai departe. Afara era lumina deja, dar nimeni nu se lasa dus. A fost unul dintre acele momente cand senzatia de timp dispare si este inlocuita cu o densa si continua stare de bine, de infinit. S-au vindecat multe rani în seara aia, cu o singura chitara. Asta s-a întamplat pe plaja in Vama la 5” -  Adrian Despot.

Povestea s-a încheiat cu ideea nebuna de a-i gasi pe necunoscutii de atunci si a-i strange din nou împreuna, de data asta în Bucuresti, pe platoul de filmare. Ceea ce s-a si întamplat. Videoclipul piesei este realizat într-o maniera neobisnuita si prezinta în slow motion trecerea de la o stare pasiva la una euforica, exemplificand într-un mod foarte artistic mesajul cantecului.

Somn usor, al patrulea single oficial al acestui album, va fi lansat pe 20 octombrie si este cantat împreuna cu Alex Teodorescu si Dan Stanescu. Cei doi au fost selectati de trupa, în urma concursului Join the Band.

Peste 300 de fani s-au înregistrat si au cantat variantele lor de strofe pe piesa pusa la bataie de Vita de Vie. „Wow! Ascult demo-urile trimise de voi si îmi zambeste sufletul de fericire! Sunteti atat de diferiti si totusi atat de frumosi fiecare în parte. Va multumesc pentru partea voastra de suflet pusa în piesa asta!” - Adrian Despot.

 

Dar acesta nu este prima melodie a trupei cantata împreuna cu fanii ei. Corul din Inimi surde a fost înregistrat de publicul prezent la concertului aniversar din 2015, cand Vita de Vie a sarbatorit 100.000 de fani pe Facebook.

 

„Melodia Inimi surde este simpla, vorbeste despre singuratate în diverse etape, de la lumea colorata a copilariei pana la lumea lipsita de culori a maturitatii, vorbeste despre nevoia fiecaruia de a fi ascultat si înteles, nevoie care se loveste mereu de un zid, de indiferenta celor din jur. De la copilul care striga pamantul "Heei, sunt aici", însa vorbele lui sunt luate de vant si nimeni nu îl aude, pana la adultul captiv în sforile cotidianului, preocupat doar de ziua de maine, NU avem timp unii de altii. E o falsa singuratate, cu totii cautam acelasi leac, însa suntem incapabili sa ni-l oferim unii, celorlalti … Tii minte filmul “Al saselea simt”? Aia suntem, fantomele care nu înteleg de ce nu le observa nimeni. Si un strop din “Micul Print” ” - Adrian Despot

 

 

Metafora de toamna/Pana în zori este a cincea melodie si una dintre piesele „grele” ale acestui album, iar ultima, a sasea, se numeste Hai incearca, este compusa si produsa împreuna cu Planet H si este cantata împreuna cu Cosmin Lupu de la Days of Confusion.

 

 

Grafica albumului Sase (+) este conceputa de Agi (Adrian Iota). Cele sase simboluri de pe coperta, fiecare apartinand uneia dintre piese, sunt asezate în forma unui zar. Albumul contine si alte „surprize”, fiecare fiind îndemnat sa le descopere singur.