Cineworld deschide 100 de sali ScreenX in SUA si Europa, inclusiv in Romania

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
resitaonline.ro - Cineworld deschide 100 de sali ScreenX in SUA si Europa, inclusiv in Romania resitaonline.ro - Cineworld deschide 100 de sali ScreenX in SUA si Europa, inclusiv in Romania

Tehnologia de cinema 270o urmeaza sa ajunga si in Romania. Cineworld deschide 100 de sali ScreenX in SUA si Europa, marcand o expansiune semnificativa a celui mai captivant format de cinema.

CJ 4DPLEX a anuntat parteneriatul cu Cineworld Group pentru a deschide 100 de sali ScreenX in locatiile sale in urmatorii ani. Acest acord, care marcheaza un punct semnificativ pentru ambele companii, include inaugurarea sistemului cinematografic in 10 tari: SUA, UK, Israel si alte sapte tari europene, printre care si Romania.

Acest parteneriat marcheaza o extindere majora pentru cinematografie, iubitorii de film avand ocazia sa se bucure de o experienta imersiva de vizionare a filmelor printr-un sistem panoramic 270o, ecranul de cinema extinzandu-se pe cele trei laturi ale salii si oferind astfel cea mai impresionanta experienta de cinema posibila.

ScreenX s-a extins rapid la nivel international, reusind sa aduca in aceste sali de cinema atat filmele de la Hollywood, cat si productiile locale. “King Arthur: Legend of the Sword”, “Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, “Kingsman: The Golden Circle”, “Black Panther” and “Rampage” sunt cateva dintre filmele lansate in trecut in acest format premium, in perioada urmatoare fiind anuntate, printre altele, “Ant-Man and the Wasp”, “The Nun”, “Aquaman” sau “Shazam!”.

Despre Cineworld & Cinema City Romania

Grupul Cineworld a fost fondat in 1995, istoria sa incepand inca din 1930, si continuand cu alaturarea Cinema City in 2014. in decembrie 2017, Cineworld a achizitionat lantul cinematografic american Regal Entertainment Group. Dupa incheierea tranzactiei in februarie 2018, grupul extins a devenit cel de-al doilea cel mai mare lant cinematografic din lume, cu 9.538 de ecrane in SUA si Europa. Cineworld opereaza acum cinematografe in zece tari: SUA, Regatul Unit, Irlanda, Polonia, Romania, Israel, Ungaria, Cehia, Bulgaria si Slovacia, acoperind o piata de aproximativ 500 de milioane de locuitori. Achizitia Regal ofera companiei Cineworld o prezenta majora pe piata cinematografiei americane, cea mai mare piata de box office din lume. Brandurile principale ale Cineworld sunt: Regal (in SUA), Cineworld si Picturehouse (in Regatul Unit si Irlanda), Cinema City (in Europa) si Yes Planet (in Israel).

In Romania, Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din tara. Compania are 26 de multiplexuri cu un total de 237 de sali, in 19 orase: Bucuresti, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Constanta, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Suceava, Targu Jiu, Targu Mures si Timisoara.