"Ready Player One: Sa inceapa Jocul" propune o aventura prea mare pentru lumea reala

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
resitaonline.ro - La inceputul primaverii, Giulia ne da fiori cu noul sau single resitaonline.ro - La inceputul primaverii, Giulia ne da fiori cu noul sau single

Bazat pe bestsellerul cu acelasi nume scris de Ernest Cline, un veritabil fenomen international, filmul ,,Ready Player One: Sa inceapa Jocul” ne ofera actiune si aventura pe marile ecrane, in regia legendarului Steven Spielberg.

In anul 2045, lumea reala a devenit un loc dur. Singurele clipe in care Wade Watts (Tye Sheridan) se simte cu adevarat in viata e atunci cand evadeaza in Oasis, un univers virtual captivant unde majoritatea oamenilor isi petrec zilele. In Oasis, te poti duce oriunde, poti face orice, poti fi oricine, singura limita e propria imaginatie. Oasis a fost creat de genialul si excentricul James Halliday (Mark Rylance), care si-a lasat uriasa avere si i-a oferit controlul total din Oasis castigatorului unui concurs. In momentul in care Wade castiga prima proba a vanatorii de comori, el si prietenii sai, cunoscuti drept High Five, sunt azvarliti intr-un univers fantastic plin de descoperiri si pericole in care trebuie sa salveze lumea.

De trei ori castigator al Premiilor Oscar, Spielberg ("Schindler's List" si "Saving Private Ryan") a regizat filmul dupa un scenariu scris de Zak Penn si de Ernest Cline. Scenariul e bazat pe un roman scris de Cline, care s-a aflat timp de peste 100 de saptamani pe lista New York Times a celor mai bune bestseller-uri, ajungand recent pe locul 1 si tot pe locul 1 in topul Amazon al celor mai citite romane de fictiune. "Ready Player One: Sa inceapa Jocul" a fost produs de Donald De Line, Kristie Macosko Krieger, Spielberg si Dan Farah.  Adam Somner, Daniel Lupi, Chris deFaria si Bruce Berman au fost producatori executivi.

On filmul ,,Ready Player One: Sa inceapa Jocul" joaca Tye Sheridan ("X-Men: Apocalypse," "Mud"), Olivia Cooke ("Me and Earl and the Dying Girl," "Bates Motel"), Ben Mendelsohn ("Rogue One – A Star Wars Story," "Bloodline"), Lena Waithe ("Master of None"), T.J. Miller ("Deadpool"), Philip Zhao, Win Morisaki, Hannah John-Kamen ("Star Wars: The Force Awakens"), Simon Pegg (the "Star Trek" and "Mission: Impossible" movies) si castigatorul Premiilor Oscar, Mark Rylance ("Bridge of Spies," "Dunkirk").

In spatele camerelor, Spielberg a colaborat cu directorul de imagine castigator al Premiilor Oscar, Janusz Kaminski ("Schindler's List," "Saving Private Ryan"), scenograful castigator al Premiilor Oscar, Adam Stockhausen ("The Grand Budapest Hotel"), editorul castigator al Premiilor Oscar, Michael Kahn ("Saving Private Ryan," "Raiders of the Lost Ark") si editorul Sarah Broshar ("The Post"), si designerul de costume nominalizata la Premiile Oscar, Kasia Walicka Maimone ("Moonrise Kingdom"). Muzica a fost compusa de compozitorul nominalizat la Premiile Oscar, Alan Silvestri (seria "Back to the Future", "Forrest Gump").

Warner Bros. Pictures si Amblin Entertainment prezinta, in asociere cu Village Roadshow Pictures, o productie Amblin, semnata si De Line Pictures, un film de Steven Spielberg, ,,Ready Player One: Sa inceapa Jocul."

Filmul este disponibil in versiunile 2D si 3D in cinematografe si poate fi vizionat in formatele IMAX, 4DX si Dolby Atmos.