Peste 600 de primari de comune din țară se reunesc în Adunare Generală

0
5

Satul Românesc, parte integrantă a ruralului european este tema celei de-a XXIII a ediții a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, acțiune la care participă peste 600 de primari din țară printre care aproape 20 de primari de comune din Caraș-Severin.

Pe ordinea de zi a acestei Adunări Generale, care se va desfășura în perioada 16-19 februiarie și la care este invitat și Președintele României, Klaus Iohannis este identificarea legislației care determină decalajele dintre mediul rural și cel urban și stabilirea măsurilor care se impun pentru diminuarea, sau eliminarea discriminărilor.

De asemenea în cadrul ședinței se va lua în discuție depunerea tuturor diligențelor pentru ca și comunele să poată candida la titlul de Capitală Europeană a Culturii, o competiție în oglindă cu titlul de Capitală Rurală Europeană.

Din județul Caraș-Severin delegația primarilor de comune va fi numeroasă, ne-a declarat președintele filialei Caraș-Severin, Nicolae Beg, primarul comunei Marga.

Participăm an de an la această adunare, suntem primarii înscriși în asociație de ani de zile cu filială județeană. Cu toții avem probleme cu privire la simplificarea documentelor întocmite de către primării în relația cu alte instituții ale statului, despre sistemul de echilibrare a bugetelor locale, sau furnizarea serviciilor comunitare. Ne dorim accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea comunelor și de aici putem afla mai multe informații și probleme sunt multe și diverse și cu privire la regimul juridic al proprietății publice”, ne-a declarat Nicolae Beg, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Caraș-Severin.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.