Un reșițean de 25 de ani, suspect de coronavirus! Mama, sora și bunicii lui, izolați la domiciliu!

0
2

REŞIŢA – Din dispoziţia lui Raed Arafat, pacientul a fost trimis pentru teste suplimentare la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timișoara, iar la ora actuală starea generală este bună. Potrivit DSP Caraş-Severin, cele 16 cadre medicale care au fost la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Reșia în 11 februarie vor fi monitorizate.

Tânărul lucrează ca asistent medical, lângă Munchen, iar în intervalul 25 ianuarie – 5 februarie a îngrijit patru pacienți cu coronavirus, după cum a declarat la UPU Reşiţa pacientul care s-a prezentat cu febră mare şi tuse. După discuţiile cu Raed Arafat, pacientul a fost izolat în izolator şi trimis la Timişoara, cu o autospecială, după apariţia suspiciunilor de coronavirus. A fost însoţit de un medic şi un asistent de la UPU Reşiţa și doi paramedici de la ISU Semenic.

„Pacientul are 25 de ani şi este asistent medical în Germania. A îngrijit patru pacienți cu coronavirus. În 7 februarie a intrat în țară să-și viziteze părinții de la Reșița. Marţi a prezentat febră cu tuse, motiv pentru care a venit la spitalul din Reșița. A fost trimis la clinica noastră, la departamentul special amenajat pentru coronavirus. Este în stare generală bună, testul de gripă este negativ, s-a recoltat pentru coronavirus, urmând ca mâine să primim rezultatul de la București”, ne-a declarat doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică din Caraș-Severin, vor fi identificate şi alte persoane care au intrat în contact cu suspectul. Având în vedere suspiciunea de coronavirus, din dispoziţia prefectului Cristian Gâfu, s-a constituit o celulă de criză pentru gestionarea situaţiei.

UPDATE: Mama suspectului de coronavirus a fost izolată la domiciliu, după ce i s-a pus în vedere să plece de la locul de muncă. Bunicii sunt izolaţi la domiciliu de azi dimineaţă, iar sora tânărului a fost izolată la domiciliu în Timişoara.

JCS- Nina Curiţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.