Restricții de circulație la Reșița! Se lucrează pe șase străzi, în cadrul unui proiect de peste 8.000.000 de lei

0
1

restrictii

 

Reprezentanții Primăriei Reșița anunță demararea lucrărilor de modernizare a șase străzi din municipiul de pe Bârzava. Valoarea proiectului, derulat prin fonduri europene, este de peste 8 milioane de lei.Vizate sunt străzile Gratz, George Enescu, N. Titulescu, N. Bălcescu, Bielefeld și Parâng, iar începând de mâine în zonă vor fi instituite restricții de circulație. Pentru început pe două dintre aceste străzi.

Având în vedere începerea lucrărilor de «Amenajare piste de biciclete și alei pietonale pe străzile de legătura dintre arterele majore de circulație – B-dul Revoluția din Decembrie și B-dul A. I. Cuza pentru acces la stațiile de transport în comun» pe următoarele străzi: Gratz, George Enescu, N. Titulescu, N. Bălcescu, Bielefeld, Parâng și strada de legătură dintre N. Bălcescu și str. Bielefeld, se vor institui restricții de circulație pentru autovehicule, în 3 etape, funcție de evoluția lucrărilor. În prima etapă se restricționează circulația pe străzile: Gratz și George Enescu, pentru perioada 13.02.-15.04.2020.

Excepție de la restricțiile impuse în aceste zone o fac autovehiculele executantului lucrării și cele cu regim de circulație prioritară când se deplasează în acțiuni de intervenții sau în misiuni care au caracter de urgență, care folosesc semnalele mijloacelor speciale de avertizare, luminoase și sonore.

Rugăm toți participanții la trafic să sporească atenția în aceste zone, aceștia fiind rugați să respecte semnificația indicatoarelor rutiere sau indicațiile ori semnalele polițistului rutier”, precizează Adelin Tuță, directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Reșița.

Investiția presupune amenajarea de piste de biciclete și alei pietonale, transformarea străzii Bielefeld în spațiu pietonal, crearea și amenajarea specifică a unor piațete de cartier, zone de întâlnire și repaos, montarea unui sistem de ghidaj tactil pentru creșterea nivelului de accesibilitate pentru persoane cu dizabilități, refacerea instalației de iluminat public, realizarea de lucrări edilitare pentru colectarea apelor pluviale de pe carosabil, echiparea cu utilități și infrastructură a celor șase străzi pentru acomodarea de diverse evenimente și activități în funcție de necesități, amenajare peisagistică și amplasare mobilier urban.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor din aceste zone este 15.08.2020, acesta putând varia funcție de condițiile meteo. Valoarea lucrărilor este de 8.831.374,73 lei fără TVA ( aproximativ 1.879.000 euro), sursa de finanțare fiind fondurile europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.