Proiect nou! Străzile Pictor Ion Zaicu și Aristide Demetriade se transformă în bulevard!

0
1

Încă un bulevard în Timișoara! 50 de milioane de lei au fost alocați pentru a transforma străzile Pictor Ion Zaicu și Aristide Demetriade. Primăria a gândit proiectul pentru a reduce timpul necesar traversării orașului de la est la vest.

Proiectul pentru extinderea la patru benzi a străzilor Pictor Ion Zaicu și Aristide Demetriade a fost depus la Agenția de Mediu. Studiul de fezabilitate este aprobat și proiectul este cuprins în programul de dezvoltare pe acest an. Astfel, Timișoara va avea un nou bulevard.

Nicolae Robu este încântat de proiectul de aproape 50 de milioane de lei. Investiția va fi făcută cu bani de la bugetul local. Totuși, primarul nu exclude posibilitatea accesării altor surse de finanțare, dar nu vrea să amâne începerea proiectului de extindere. Robu promite că noul bulevard va fi prevăzut cu trotuare moderne, piste de bicicletă și copaci. Planul administrației este să reducă timpul necesar pentru a traversa orașul de la est la vest, din zona Gării de Est până la Piața 700.

„Vom face acolo un bulevard superb, cu patru benzi, cu piste de biciclete, trotuare civilizate, cu aliniamente de copaci pe toată lungimea de câțiva kilometri. Valoarea totală a investiției este estimată la 49,9 milioane de lei cu TVA inclus. Durata de execuție a lucrărilor este estimată la opt luni, sursa de finanțare este bugetul local. În măsura în care vor apărea oportunități, vom încerca să le exploatăm, dar noi nu stăm deloc după oportunități și îi dăm drumul pe bugetul local pentru că este extrem de important acest ansamblu de străzi. De altfel, știți că nici nu erau folosite aceste străzi. Printr-o intervenție de forță majoră aș spune, am făcut reparații și am transformat acest ansamblu de străzi atât cât a fost nevoie pentru a putea fi folosite. Au fost folosite peste așteptările noastre, și-au dovedit utilitatea din plin și asta ne-a determinat să gândim proiectul de extindere a acestui ansamblu și creare a unui mare bulevard cu patru benzi”, a declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.