Prefectul Gâfu a dispus activarea celulei de criză, în urma depistării unui pacient suspectat cu coronavirus

0
3

Cazul pacientului suspectat cu coronavirus, care a ajuns marți seara la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, iar mai apoi a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, din Timișoara, continuă să trezească emoții până la aflarea rezultatelor de la București. Bolnavul, asistent medical care lucrează în Germania, a mărturisit că a intrat în contact cu cinci pacienți care contactaseră teribilul virus, iar de aici a pornit totul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara, Virgil Musta, a declarat pentru Mediafax: „El este internat în clinica noastră unde avem un departament special pentru aceşti pacienţi. I s-au recoltat analize pentru coronavirus care au fost trimise la Bucureşti şi este izolat. Este un medic dedicat care intră la el echipat cu echipament de protecţie de cel mai înalt nivel, e cu stare generală bună. N-a mai făcut febră, încă mai tuşeşte. Probabil mâine (joi – n.r.) vom avea rezultatul. Dacă se va confirma, se va hotărî dacă îl transferăm la Bucureşti, la centrul de biosecuritate maximă sau dacă rămâne la noi. Dacă nu se va confirma, probabil îi dăm drumul la domiciliu pentru că e cu formă generală bună. (…) Conform protocolului, şi familia şi persoanele care au intrat în contact cu el trebuie să intre în carantină 14 zile. Am înţeles că a fost şi la schi, dar nu ştim dacă a intrat sau nu în contact apropiat cu alte persoane acolo“.

La Reșița, prefectul Cristian Gâfu a dispus activarea celulei de criză, formată din reprezentanții DSP și ISU Semenic care gestionează situația. Totodată, s-a dispus dezinfecția riguroasă a UPU și a izolatorului în care a fost ținut pacientul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, s-a procedat la identificarea personalului medical care au intrat în contact cu pacientul, care este în permanent monitorizat.

Foto: 360medical.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.