Încep lucrările la cascada Bigăr! 2 milioane de lei pentru dezvoltarea turismului

0
6

Visul Bigăr începe să prindă contur. Lucrările de reamenajare a zonei turistice sunt la un pas să înceapă, turiștii urmând să viziteze cascada în siguranță, dar și să se bucure de produse tradiționale ale producătorilor din zonă.

După mai bine de doi ani, proiectul „Construire pasarelă cascada Bigăr și platformă betonată Bozovici”, în valoare de 2 milioane de lei, prin Compania Națională de Investiții, are sorți de izbândă, operațiunile ample de amenajare și modernizare a zonei turistice de la Bigăr putând începe imediat ce constructorul va semna contractul cu CNI.

Proiectul are în prim-plan amenajarea unei pasarele suspendate pe lângă râul Miniș, aceasta urmând să facă legătura între parcare și cascadă: „E o problemă în acest moment cu accesul la cascadă. Mergi pe un drum național, e acel parapet metalic care îngreunează și carosabilul… Pentru turiști e un disconfort să meargă pe 40-50 de cm cât a mai rămas între parapetul de beton și cel metalic. Se urmărește facilitarea accesului turiștilor și punerea lor în siguranță. Ei, în momentul acesta, o parte merg pe stradă, o parte merg pe acel scuar mic făcut între parapetul metalic și cel existent din beton de la drumuri. Odată cu această investiție se va lărgi și drumul. Pasarela va veni în afara carosabilului, pe marginea râului Miniș. Chiar va fi o investiție care va aduce plus valoare cascadei, dar și o siguranță turiștilor, dacă tot vin din parcare până în obiectiv pe acea pasarelă”, a explicat pentru expressdebanat.ro, Adrian Stoicu, primarul comunei Bozovici.

În același timp, constructorul va beneficia de întreg sprijinul din partea administrației publice locale pentru ca, până în vară, pasarela să poată fi amenajată: „Noi o să-i oferim constructorului întreg suportul de care are nevoie, astfel încât să intrăm în sezon, măcar, cu pasarela finalizată”, a ținut să precizeze Adrian Stoicu.

Mai mult decât atât, edilul-șef promite să-i surprindă pe turiștii care vor veni în zonă, aici urmând să apară peste 30 de căbănuțe, unde producătorii locali să le poate oferi vizitatorilor fel și fel de produse ale locului: „Vom amenaja căbănuțe ce țin de comerțul ambulant, nicidecum chinezisme. Producătorii vor putea oferi spre vânzare: miere, brânzeturi, produse de patiserie, siropuri etc. De asemenea, vom asigura iluminatul în zonă și vom amenaja un grup sanitar. În plus, ne gândim și la un sistem de supraveghere pentru a evita comportamentul neadecvat. Ne dorim să-i primim pe vizitatori așa cum se cuvine, chiar și în extrasezon”, a mai adăugat primarul Stoicu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.