Din cauza suspiciunilor de coronavirus în Caraş-Severin a fost activată celula de criză. 16 cadre medicale monitorizate de DSP!

0
0

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin împreună cu prefectul judeţului au activat celula de criza iar inspectorii DSP au demarat procedura de identificare a tuturor persoanelor cu care tânărul a intrat în contact. Detalii ne oferă purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

„Având în vedere suspiciunea de infectare cu coronavirus, prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a dispus activarea unei celule de criză, formată din reprezentanţi ai DSP şi ISU Semenic care să gestioneze situaţia. Au existat discuţii şi cu Raed Arafat, s-au respectat toţi paşii pentru transportul acestuia. Pacientul a fost izolat în izolator, transportul fiind făcut cu ajutorul unei autospeciale de transport persoane şi victime multiple prevăzută cu izolet. Tânărul a fost însoţit de un medic şi o asitentă de la UPU şi 2 paramedici de la ISU Semenic, conform procedurii în vigoare. Pacientul a fost transportat şi predat în condiţii bune la Timişoara după care UPU a fost viguros dezinfectată, la fel şi izolatorul dar şi autospeciala”, a precizat Daniel Botgros.

DSP Caraş-Severin a identificat şi personalul medical, un număr de 16 persoane s-au aflat acolo în activitate când a ajuns pacientul la spital. Ei se afla sub stricta supraveghere a DSP Caraş-Severin, dar nu sunt în carantină sau izolaţi, pe de altă parte specialiştii nostri identifică la această oră, toate persoanele care au intrat în contact cu acest tânăr, ne-a mai declarat Botgros.

În plus, managerul Waldemar Murgu susţine că niciun cadru medical nu este în carantină aşa cum titrează alte publicaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.