Celulă de criză la Reșița! Personalul medical care a intrat în contact cu bărbatul suspect de coronavirus, monitorizat!

0
2

coronavirus

Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a dispus activarea unei celule de criză formată din reprezentanţi ai DSP Caraș-Severin şi ISU Semenic, care să gestioneze situaţia, în urma apariției unei suspiciuni cu coronavirus la Spitalul Județean de Urgență din Reșița.

În seara zilei de 11.02.2020, în jurul orelor 20:30, la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, s-a prezentat o persoană în vârstă de 25 de ani, care prezenta febră, tuse, disfagie (răguşeală).

În procesul de investigare din UPU, pacientul a afirmat că este asistent medical la un spital din Germania, oraşul Trostberg, şi ar fi intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus.

Având în vedere suspiciunea de infectare cu coronavirus, prefectul județului Caraş- Severin, Cristian Gâfu, a dispus activarea unei celule de criză care să gestioneze situaţia”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin.

Conform celor de la DSP, s-a luat legătura imediat cu secretarul de stat dr. Raed Arafat, iar în urma discuțiilor cu acesta, a fost luată decizia ca pacientul să fie transportat în regim de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeș Timişoara.

În procedura prealabilă transferului pacientul a fost izolat în izolator, transferul fiind realizat cu o autospecială transport persoane şi victime multiple, prevăzută cu izoletă. Echipajul a fost format din medic şi asistent de la UPU şi doi paramedici ISU Semenic, conform procedurii. Pacientul a fost transportat şi predat în condiţii bune.

S-a procedat la dezinfecţia riguroasă a UPU şi a izolatorului, autospeciala rămânând la ISU Timiş în vederea dezinfecţiei”.

Reprezentanții DSP Caraş-Severin afirmă că în momentul în care tânărul s-a prezentat la spital, în cadrul UPU îşi desfăşurau activitatea un număr de 16 persoane, tot personalul medical fiind în prezent monitorizat.

De asemenea, reprezentanţii DSP Caraş-Severin sunt în procesul de identificare al contacţilor externi (familia în primul rând), având în vedere că bărbatul s-a întors în ţară în urmă cu şapte zile.

Citește și Suspiciune de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență din Reșița!

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.